Llar de Maria i Projecte Raquel: Discernir, guarir i acompanyar en processos per la vida.

És un fet que moltes dones avorten i que el magisteri de l’Església és clar: la defensa de la vida sempre i en qualsevol situació. Ara bé, l’Església «sempre està disposada a comprendre, acompanyar i ajudar totes aquelles dones que per les circumstàncies que sigui puguin prendre la decisió d’avortar», tal i com recentment s’ha expressat des de l’Arquebisbat de Barcelona.

En l’esforç d’acompanyar aquests processos s’emmarquen dos projectes: la Llar de Maria, amb seu a Badalona, que ajuda les mares a tirar endavant l’embaràs després d’haver decidit avortar i el projecte Raquel, d’acompanyament a persones que han avortat.

L’Associació Llar de Maria va començar a funcionar l’abril del 2015 i des de llavors han passat 50 mares: «Ara tenim 40 inscrites i des de l’estiu han nascut 18 bebès. Al tenir el fill no es recriminen per haver-se plantejat avortar, sinó que tenen un agraïment profund a Déu», explica la vicepresidenta de la Llar de Maria, Maite Oriol.

L’Associació funciona amb una junta de cinc persones, una psicòloga i una secretària professionals i 40 persones voluntàries «que fan catequesi, netegen, fan formació, manualitats, cuina », relata Oriol. Les mares que necessiten d’una atenció especial compten amb la figura dels «àngels», que són voluntaris vitals de referència.

«Som un centre de dia confessional. Qui acull les mares és la Verge i nosaltres som instruments», aclareix Oriol. El treball del centre s’orienta a que les dones «vagin agafant autonomia de vida, econòmica, emocional i espiritual. Cada persona és com una filla per nosaltres. Un cop decideixen tirar endavant l’embaràs continuen tenint dubtes, però s’enforteixen molt: es va obrant un canvi i tenen consciència d’aquest amor vers el seu fill.»

El projecte Raquel per recolzar persones que han sofert un avortament funciona des del 2013 i compta amb el suport de la delegació de Pastoral Familiar. Pels participants, que es tracten individualment i confidencialment, significa l’inici d’un camí de guarició: «L’avortament és una ferida espiritual que es manifesta físicament i psicològica», expliquen els coordinadors Gerard Manresa i Teresa Lamarca. Al projecte hi ha consellers i conselleres que acompanyen la dona o l’home, psicòlegs, psiquiatres i sacerdots. El procés, «que no és una teràpia», és gratuït i consta de 10 sessions en les que «es fa que surti tot perquè després hi hagi una regeneració: el centre és el perdó», conclouen els coordinadors.

Més informació: M. 603 462 038 i a/e projecteraquelbarcelona@gmail.com. 

Sin comentarios

Dejar un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.